Υλοποίηση

20151008_113111Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Νίκο Μαζαράκη PhD (φυσικό μετεωρολόγο – επιστημονικό συνεργάτη του Ε.Α.Α.). Υλοποιείται από τον ίδιο, την Κατερίνα Ψύχα και την Παναγιώτα Αγγελή.

Ο Νίκος Μαζαράκης έλαβε πτυχίο Φυσικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη φυσική  ατμόσφαιρας και περιβάλλοντος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι  και κάτοχος διδακτορικού από το τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα τη μελέτη της  θερινής καταιγιδοφόρου δραστηριότητας στον Ελλαδικό χώρο.

Από το 2003 και μετά διδάσκει το μάθημα της ναυτικής μετεωρολογίας σε επαγγελματίες ναυτικούς έχοντας υπηρετήσει τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο και στο ιδιωτικό, διοργανώνοντας σεμινάρια σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα από το 2004 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ι.Ε.Π.Β.Α.) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (E.A.A.), έχοντας λάβει μέρος σε πλήθος επιστημονικών προγραμμάτων αλλά και ως προγνώστης της δημοφιλέστερης στην Ελλάδα σελίδας καιρικών προγνώσεων meteo.gr  που ανήκει στο Ε.Α.Α.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μετεωρολόγος σε διαφορά μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε έντυπα μέσα όπως στον Alpha TV, Alpha Radio, Ελεύθερο Τύπο, Εφημερίδα Veto κτλ., ενώ τώρα αρθρογραφεί στο περιοδικό Σκάφος.

003Τέλος από το 2011 και μετά διοργανώνει σεμινάρια μετεωρολογίας που απευθύνονται στο ευρύ κοινό με αντικείμενα τη ναυτική μετεωρολογία.

Η Κατερίνα Ψύχα έλαβε πτυχίο Φυσικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στη φυσική ατμόσφαιρας και περιβάλλοντος από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια Φυσικής σε μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Από το 2005 και μετά έχει διδάξει το μάθημα της ναυτικής μετεωρολογίας τόσο σε σπουδαστές ακαδημιών, σε επαγγελματίες ναυτικούς και σε ιστιοπλόους. Τέλος, έχει γράψει το βιβλίο «Ναυτική Μετεωρολογία”, το οποίο κυκλοφορεί από το 2011 σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η Γιώτα Αγγελή σπούδασε Φυσικός στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μεταπτυχιακή της ειδίκευση στη Μετεωρολογία στον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο. Από τότε έως και σήμερα ασχολείται ως καθηγήτρια Φυσικής σε μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.